معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد: علاوه بر محققان پسادکتری، تمام اساتید نخبه دانشگاه به عنوان جامعه مخاطب این معاونت میتوانند در طرحهای مرتبط شرکت کنند.
به گزارش ایسنا، یاسین کیخا با اشاره به برنامههای این بنیاد در حوزه اساتید، گفت: در سالهای گذشته، مخاطبان بنیاد در سطح اساتید، فقط در طرح مرحوم کاظمی آشتیانی بود که در آن نیز اساتید جوان صرفاً در سه سال اول مورد حمایت قرار میگرفتند و بعد از آن عملاً هیچ طرح و برنامهای برای حمایت از اساتید جوان نخبه وجود نداشت که این بزرگترین ایراد به این طرح است.
وی افزود: علاوه بر آن، حضور در این طرح فرایندی بسیار پیچیده و کارگروهی داشت، بنابراین تعداد افراد مشمول ارتباط بسیار نزدیک و مستقیمی با میزان فعالیت کارگروه داشت که این خود نوعی کنترلکنندگی به همراه میآورد.
کیخا ادامه داد: در بخش حمایت نیز طرح مرحوم کاظمی آشتیانی پشتیبانی جدی از اساتید صورت نمیداد و حمایتها به امور کوچکی مانند تجهیز آزمایشگاهها خلاصه میشد. از طرف دیگر، در روند قبلی در بهترین حالت سالی ۱۰۰ نفر میتوانستند در این طرح شرکت کنند که عدد بسیار کمی است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، تصریح کرد: در دور جدید فعالیت بنیاد ملی نخبگان، علاوه بر محققان پسا دکتری، تمام اساتید نخبه دانشگاه به عنوان جامعه مخاطب این معاونت میتوانند در طرحهای مرتبط شرکت کنند.
وی با اشاره به اجرای مصوبه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، اظهار کرد: فراخوان سومین دوره این جذب به تازگی منتشر شد تا بستر لازم برای اثرگذاری نخبگان در دولت فراهم شود.
کیخا، برنامهریزی برای لایه امیدآفرینان را که نخبگانی هستند که در ابتدای مسیر حرفهای خود قرار دارند، مهم دانست و تاکید کرد: در برنامههای قبلی بنیاد ملی نخبگان، بخش زیادی از جامعه نخبگان در لایه امیدآفرینی بودند که اتفاقاً در طرحها و برنامهها حضور جدی نداشتند، چراکه برنامهها یا شامل اساتید جوان و دوره پسا دکتری میشد و یا در حوزه الگوسازی و تکریم مفاخر. در این دور اما تلاش میشود با پوشش لایه امیدآفرینان حلقه اساتید نخبه تکمیل شود که البته این مهم نیازمند تعیین شاخصهای اثرگذاری است.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: در دور جدید اساتید جوان نخبه و امیدآفرین به دلیل نیاز بیشتری که به حمایتها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان دارند، راحتتر میتوانند از پشتیبانیهای بنیاد بهرهمند شوند؛ به خصوص اگر در عرصه حل مسائل واقعی کشور که صاحب مساله مشخص دارند، حضوری فعال داشته باشند.
انتهای پیام