به گزارش خبرگزاری برنا، «دومین رویداد فناوران البرز» به منظور بررسی و انتخاب شایسته طرحهایی که حدنصاب اولیه امتیازات را در فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۳ کسب نمودهاند، چهارشنبه ۲۷ دی ماه با حضور حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه؛ سید افقهی، قائممقام بنیاد ملی نخبگان؛ فرجاللهی، رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ اسدی مدیرکل کسبوکار وزارت صمت و جمعی از مسئولین فرهنگی و علمی کشور در مرکز شکوفایی و نوآوری ریاست جمهوری برگزار شد.
حجت الاسلام خاموشی در ابتدای سخنان خود در این رویداد علمی با اشاره به آیه «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَهَ عَلَقَهً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَهَ مُضْغَهً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَهَ عِظَامًا فَکَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ» گفت: اینکه انسان بهترین آفریننده معرفی شده به خاطر ویژگی انسان است. در قرآن به آیاتی برخورد میکنیم که مقایسه می کند، مانند (کور و بینا)، (شور و شیرین)، (عالم و جاهل) و … و می گوید آیا اینها مساوی هستند؟ با این نگاه به نظر می رسد خداوند ویژگی ای در انسان گذاشته که در موجودات دیگر نیست.
وی اظهار کرد: انسان از نظر قدرت ضعیف تر از موجودات دیگر است ولی خداوند وقتی انسان را آفریده به خود احسنت گفته و این یعنی انسان آیینه تمامنمای جمال و جلال خداست. آنجا که ملائکه به آفرینش انسان اعتراض می کنند «قالوا أَتَجعَلُ فیها مَن یُفسِدُ فیها وَیَسفِکُ الدِّماءَ …» خداوند می گوید «وَعَلَّمَ ءَادَمَ ٱلۡأَسۡمَآءَ کُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمۡ عَلَى ٱلمَلَـٰٓئِکَهِ فَقَالَ أَنبِـُٔونِی بِأَسۡمَآءِ هَـٰٓؤُلَآءِ إِن کُنتُمۡ صَٰدِقِینَ» (و خداوند همهى اسما (حقائق و اسرار هستى) را به آدم آموخت، سپس آنها را به فرشتگان عرضه داشت و فرمود: اگر راست مىگویید، از اسامى اینها به من خبر دهید؟) ملائک آنچه خدا تعلیم داده می دانند و غیر آن نمی دانند و خدا به انسان خطاب می کند که «قَالَ یَا آدَمُ أَنْبِئْهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ ۖ فَلَمَّا أَنْبَأَهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَکُمْ إِنِّی أَعْلَمُ غَیْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا کُنْتُمْ تَکْتُمُونَ»، (ای آدم، ملائکه را به اسماء این حقایق آگاه ساز. چون آگاه ساخت، خدا فرمود: آیا شما را نگفتم که من بر غیب آسمانها و زمین دانا و بر آنچه آشکار و پنهان دارید آگاهم؟) در انسان ویژگی است که در موجودات دیگر نیست و آن نمی تواند جز آگاهی باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه انسان با علم را عالم اکبر در مقابل عالم اصغر معرفی کرد و افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید: «وَ فِی الأَرْضِ آیاتٌ لِلْمُوقِنِینَ وَ فِی أَنْفُسِکُمْ أَفَلا تُبْصِرُون» در آسمانها و زمین و وجود انسان نشانه هایی از خداوند وجود دارد. دنبال علم راقی بروید؛ یعنی علمی که شما را بالا ببرد. ما با افتخار، هویت دینی داریم و پیامبر(ص) درباره علم، خیلی فرمایش دارد و جامعه ای که به سخنان پیامبر(ص) عمل کند پیشرو خواهد بود. وی عنوان کرد: در متن انقلاب اسلامی پیشرفت علمی هست. «الإسلامُ یَعْلو و لایُعْلی عَلَیه»، حدیثی از پیامبر(ص) نقل شده که براساس آن، هیچ قانونی بر قانون اسلام برتری و غلبه نخواهد داشت. سرمایه انسانی باید تعیین کننده برتری باشد. جامعه ایستا قریه است و جامعه متمدن، مدینه اطلاق می شود.
حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: وظیفه نسل دوم و سوم انقلاب، جهاد علمی برای بر صدر نشاندن انقلاب است. دیروز جمهوری اسلامی پاسخی به دشمنان داد که جامعه مفتخر به این پاسخ است و امروز دشمن می داند مرز امنیتی ما مرز خاکی نیست، در پزشکی و مزیتهای نسبی انقلاب حتما می توانیم جهاد علمی کنیم و به وظیفه خود در صدر نشاندن انقلاب عمل کنیم. وی گفت: ما می توانیم اتفاقاتی را رقم بزنیم که برای عالم بشری موثر باشد. می توانیم مرزهای دانش را طی کنیم. در اقتصاد دریا مبنا اقداماتی را شروع کرده ایم. اکنون قفسها برای پرورش ماهی به صورت بومی ساخته می شود. باید به سمتی برویم که ۲۰ درصد تولید به سوی اقتصاد دریا مبنا پیش برود. ملزومات قفسها در ایران ساخته می شود. اقتصاد دریا پایه شاخه های گوناگون دارد. در حوزه مسکن نیز ارزان سازی مصالح در نظراست. اکنون با ۱۷ مجموعه دانش بنیان در ارتباط هستیم و آنها را مورد حمایت قرار می دهیم و دعوت می کنم در نمایشگاهی که پایان امسال با حضور مجموعه های دانش بنیان برگزار می شود شرکت کنید.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت ترویج وقف علمی عنوان کرد: مرحوم حسینعلی البرز، شخص خاصی بوده که همه اموال خود را وقف بنیاد فرهنگی البرز کرد و حتی بدن خود را وقف علم می کند، امیدواریم بتوانیم از این اقدام ایشان برای زندگی پیش رو الگو