ایسنا/گیلان رئیس بنیاد نخبگان گیلان از برگزاری اولین گفتاورد ملی نخبگان با شعار «نخبگان؛ حکمرانی دانشبنیان» خبر داد و گفت: محورهای این رویداد مالی و پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی و سیاستگذاری است.
فرهاد شیرینی امروز، ۹ خردادماه در نشست با خبرنگاران با اشاره به نقش اصحاب رسانه در تحقق اهداف جامعه، اظهار کرد: رسانه و جامعه خبر میتواند کمک کند جامعه در مسیر تحقق اهداف حرکت کند، همچنین در نگاه سازمانی هم میتوانند شناخت دقیق و صمیمی از سازمان ارائه کنند تا سازمانها از انتظارات مخاطبین مطلع شوند و در خدمت رسانی منجربه تسریع امور شوند.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان با بیان اینکه در بنیاد نخبگان یقین داریم رسانهها میتوانند یک بخش مهمی برای خدمترسانی به جامعه نخبگان و استفاده از خدمات نخبگانی باشند، در خصوص اهداف کلان بنیاد افزود: افزایش تاثیرگذاری نخبگان در تحولات کشور، ایجاد شبکه اجتماعی اثرگذار از نخبگان، ایجاد همگرایی در امور نخبگان در کلیه وزارتخانهها و نهادها، بهبود مدیریت در حوزه فرآیندهای شناسایی و جذب، هدایت و توانمندسازی، حفظ و حمایت استعدادهای برتر از جمله اهداف کلان بنیاد ملی نخبگان بوده که نصب العین در کارهاست.
وی با بیان اینکه بنیاد نخبگان استان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد، در خصوص اهم وظایف شورای علمی این بنیاد گفت: وظایف شورای علمی استانی همفکری در ارائه برنامهها با موضوعات سند راهبردی کشور و اجرای آنهاست و علاوه بر اعضای حقیقی، اعضای حقوقی این شورا شامل رئیس بنیاد استان، رئیس دانشگاه گیلان، مدیرکل آموزش و پرورش، رئیس پارک علم و فناوری هستند.
شیرینی ادامه داد: تدوین برنامههای سالیانه بنیاد استان و پیشنهاد تصویب و تخصیص اعتبار آنها به بنیاد ملی، تدوین و تصویب برنامهها و فرآیندهای اجرایی شناسایی اجتماعات نخبگانی در استان، برنامه ریزی برای ایجاد تعاملان هم افزا میان نخبگان و دستگاههای اجرایی، تلاش برای استفاده از امکانات استان و خبران و واقفان در اجرای برنامهها، نیاز به ایجاد کارگردههای تخصصی استان و تصویب آن، پیشنهاد رئیس بنیاد استان درباره اعضای کارگروههای تخصصی از اهم وظایف شورای علمی استان است.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان با بیان اینکه سیاستگذاری و برنامه اصلی ما نخبه شناسی، نخبه گزینی، نخبه پروری، نخبه گماری است، تصریح کرد: شناسایی مستعدان برتر اجتماعات نخبگانی، انتخاب برگزیدگان بر اساس مقررات مصوب، پشتیبانی از برگزیدگان به منظور تسهیل گذر مسیر نخبگانی، تکریم و الگوسازی از سرآمدان و نخبگان جزو سیاستگذاری و برنامهریزیهای اصلی بنیاد نخبگان است.
وی با بیان اینکه در استان گیلان طرحهای مرتبط در سه محور شناسایی، توانمند سازی و اثرگذاری پیگیری میشوند، گفت: شناسایی از طریق کنکور، المپیادهای ملی و بین المللی، طرح شهاب در مدارس، طرح مدرسه خلاقیت توسط کمیته امداد، استفاده از ظرفیت کانونهای مردمی، شیوه نامه رشد و تعالی استعدادهای برتر در مدرسه آفرینشهای علمی، برگزیدگان ادبی و هنری و قرآنی انجام میگیرد.
شیرینی افزود: توانمندسازی هم توسط طرحهای ایران گشت، تشکیل هسته های استادمحور علمی و فرهنگی، تشکیل هستههای مسئله محور، بورسیه صنعتی، حمایت از فعالیتهای پژوهشی استادیاران جوان(مرحوم کاظمی آشتیانی)، برگزاری برنامههای تکریم دانش آموزان و دانشجویان و استادان و خیرین، اعطای جوایز علمی(دکتر ابراهیم زاده معبود و دکتر ابریشمچیان) و همچنین برگزاری وبینارهای مختلف در حوزههای گوناگون اجرایی میشود.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان ادامه داد: اثرگذاری دو مرحله قبل هم با اجرای طرحهای شهید صیاد شیرازی، شهید فخریزاده، شهید بهشتی، جذب در مراکز آموزشی و دانشگاهی، جذب در دستگاههای اجرایی و شرکتهای دانشبنیان، تشکیل هیئتهای اندیشه ورز و در حال حاضر هم برگزاری اولین گفتاورد ملی نخبگان ارزیابی میشود.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در سال گذشته بیان کرد: برگزاری نشست با مدیران و صاحبان صنایع برای تعرفه بنیاد، برگزاری وبینار آموزشی، برگزاری نشستهای حضوری برای دانشجویان و دانشآموزان جهت معرفی بنیاد و طرحها، برگزاری ۴ طرح ایران گشت با مشارکت آموزش و پرورش، برگزاری ۲ مدرسه خلاقیت با مشارکت کمیته امداد و دانشگاه آزاد، برگزاری اردوهیا جهادی و تخصصی، معرفی نخبگان برای عضویت در شوراهای مختلف، پیگیری جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، دیدار با مسئولین استانی، شرکت نخبگان در نمایشگاههای کسب و کار از جمله اقدامات انجام گرفته در سال گذشته است.
شیرینی بیان کرد: اولین گفتاورد ملی نخبگان با شعار «نخبگان؛ حکمرانی دانشبنیان» و با هدف تعامل نخبگان، مدیران و مردم برگزار میشود، در این رویداد افرادی که ایده داشته باشند، میتوانند برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه بنیاد نخبگان به آدرس www.bmn.ir مراجعه کنند.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان بیان کرد: محورهای این رویداد مالی و پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی و سیاستگذاری است، این رویداد در چهار مرحله مانند ارائه اثر در قالب پوستر و سه مرحله رقابت گفتوگومحور برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه علاقهمندان میتوانند از ۲۲ اردیبهشت ماه تا ۲۲ خرداد ماه ایدههای خود را به آدرس یادشده ارسال کنند، تصریح کرد: یکی از برنامههای مهم بنیاد نخبگان، موضوع انتخابات پیشرو است تا به وسیله نخبگان، مردم و دولت مشارکت بیشتری ثبت شود، در بحث انتخابات قطعا نخبگان میتوانند با ارائه طرح و برنامههایی و همفکری با مردم این رویداد مهم سیاسی را با مشارکت حداکثری رقم بزنند.
شیرینی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای شرکت در گفتاورد ملی نخبگان وجود ندارد، افزود: افراد از هر قشر و سطح سوادی که باشند میتوانند به صورت تکی یا گروهی ایدههای خود را برای رفع مشکلات و چالشها فعلی و بهبود وضعیت شاخصهای توسعه ارائه کنند، پس از ارزیابی داوران ایدههایی که به مراحل نهایی برسند علاوه بر اینکه ۱۰ میلیارد ریال جایزه نقدی دریافت میکنند بلکه برای پیادهسازی این ایده نیز ۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده میشود. تاکنون ۱۱ طرح از استان گیلان در این گفتاورد ارائه شده است.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان بیان کرد: تشکیل هیاتهای اندیشه ورز با هدف احصای مجموع مشکلات استانی و ملی انجام شده که معضلات را بررسی میکنند و برای هرکدام راه حل مناسب ازائه میدهند؛ برای استان گیلان تاکنون ۶ طرح هیات اندیشه ورزش آماده و برای بنیاد ملی نخبگان ارسال شده که در مرحله داوری هستند، در این هیاتها از خدمات همفکری صاحب نظران مختلف برخوردار میشویم که الزاما استادان دانشگاه نیستند بلکه صاحبان اندیشه در حوزههای مختلف هستند.
انتهای پیام