اخبار نخبگان

نخبگان میان‌رشته‌ای از سرمایه‌های عظیم قوه قضاییه هستند

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: نخبگان دستگاه قضا فقط در دادگستری و امر قضاوت فعالیت نمی‌کنند بلکه نخبگان میان‌رشته‌ای از سرمایه‌های عظیم قوه قضاییه هستند.

به گزارش ایسنا، سومین جلسه شورای مدیران با حضور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در محل سالن جلسات ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضاییه) برگزار شد.

واکاوی و بررسی ویژه پیرامون موضوع جذب نخبگان در قوه قضاییه از محورهای مهم این نشست بود که با حضور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و جمعی از مدیران کل ادارات تابعه و مشاوران این معاونت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با مروری بر ظرفیت جذب نخبگان در قوه قضاییه بر اهمیت تعریف نخبگی در قوه قضاییه صحه گذاشت و عنوان کرد: نخبگی و دارا بودن استعداد برتر و توانمندی ویژه در سازمان‌های مختلف بروز و ظهور متفاوت دارد در قوه قضاییه نیز بر اساس نیازمندی‌های دستگاه قضا شاخص‌های نخبگی لحاظ می‌شود.

الفت با اشاره به شرح وظایف کارگزینی در ایجاد ظرفیت سازی و جایگاه متناسب با فعالیت مورد نظر است، اظهار کرد: با برنامه ریزی بر اساس نیازمندی‌های قوه قضاییه، همزمان با جذب نخبگان، شرایط حفظ نخبگی و به کارگیری نخبگان در جایگاه متناسب از همان ابتدا باید در دستور کار قرار گیرد و باید بسترها برای حفظ و نگهداشت نخبگان فراهم شود تا نیروی نخبه ماندگار شود.

وی با تشریح جغرافیای فعالیت نخبگان در دستگاه قضا و ارتقا حکمرانی قضایی با بکارگیری نخبگان میان رشته‌ای عنوان کرد: فعالیت نخبگان دستگاه قضا منحصر به حضور در دادگستری و در امر قضاوت نمی‌شود بلکه نخبگان میان رشته‌ای نیز بخشی از سرمایه‌های دستگاه قضا هستند.

وی افزود: در مبحث نخبه گزینی در امر قضا، گره مسائل مردم که با تعامل طرفین بر طرف نشده و تبدیل به دعوا شده توسط قضات نخبه‌ای که قدرت حل مسئله، مدیریت پرونده و ارائه پاسخ مطلوب را دارد، باز می‌شود. در کنار این موارد همکاری نخبگان در کارهای شبه قضایی سنگین در ستاد و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه نیز کمک کار می‌شود.

معاون رئیس قوه قضاییه خاطر نشان کرد: همانطور که نخبگان با اثرگذاری موجب ارتقا فرهنگ سازمانی می‌شوند، زمینه، ظرفیت و فرهنگ کار با کارکنان نخبه نیز باید فراهم شود تا توانمندی‌های این افراد در مسیر رشد شکوفا و منتهی به بلوغ فکری و توسعه پایدار شود.

در ادامه مهدی دوست محمدیان، نماینده تیم پژوهشی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای جذب نخبگان دستگاه قضا عنوان کرد: طراحی شاخص ها، معیارهای نخبگی و استعدادهای برتر، شناسایی نخبگان و کشف استعدادهای برتر به منظور رشد و توانمندسازی و ایجاد شبکه نخبگان به منظور بهره مندی از ظرفیت ایشان در شناسایی و حل مسائل و همچنین ایجاد سازکار مناسب به منظور افزایش سهم مشارکت در تصمیم گیری‌ها در ابتدا در دستور کار قرار گرفت و در ادامه در راستای سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور حمایت هرچه بیشتر از نخبگان اقدامات پژوهشی نیز بصورت میدانی انجام شده است تا با برگزاری جلسات کانونی شاخص‌های مورد نیاز به منظور جذب نخبگان دستگاه قضا امتیاز بندی شود.
دوست محمدیان افزود: داده‌های مورد نیاز مبتنی بر شاخص‌های بومی دسته بندی شده است و مصاحبه با قضات سرآمد دستگاه قضا در جمع بندی اطلاعات بسیار مثمر ثمر بوده است.

حامد عباسی، مجری طرح شناسایی نخبگان دستگاه قضا نیز با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم کشور که رهبر معظم انقلاب بسیار بدان توجه داشتند بحث جذب، بکارگیری و شناساسی و نگهداشت نخبگان است، عنوان کرد: از دستگاه‌های دخیل در این موضوع که انصافا عملکرد مطلوبی داشته است از دستگاه قضا می‌توان نام برد که از دو سال گذشته ورود بسیار خوبی در این حوزه داشته است.

عباسی با اشاره به اهمیت جذب نخبگان از جنبه‌های مختلف، اظهار داشت: دلیل بهره مندی از ظرفیت‌های نخبگان از جنبه‌های متعددی حائز اهمیت است و در اصل از سرمایه‌های کشور حمایت می‌شود. سرمایه‌های که با طرح ایده‌های جدید، زمینه رشد و پیشرفت سازمان و کشور را فراهم می‌آورند.

وی با بیان اینکه از وظایف بنیاد ملی نخبگان جذب نخبگان است، اظهار داشت: شاخص‌های عمومی بنیاد ملی نخبگان در اکثر موارد به کار گرفته می‌شود، اما قوه قضاییه در اقدامی تخصصی بر اساس ماهیت عملکردی و اهداف و سیاست‌های خود مبادرت به پژوهش و شناسایی قضات و کارکنان نخبه قوه قضاییه در حین خدمت کرده، ضمن اینکه برای جذب نخبگان میان رشته‌ای که با کارکنان این دستگاه تعامل و همکاری دارند هم نخبه گزینی می‌کند. شاخص‌هایی که می‌تواند با موشکافی دقیق تری بومی گزینی شود.

عباسی افزود: تیم پژوهش با بررسی مقالات و پژوهش‌های مختلف به شناسایی این شاخص‌ها پرداخته است. دسته بندی آموزشی، قضایی، اجرایی، افتخارات و اختراعات قضایی، فرهنگی و اجتماعی از اعم این شاخصه‌ها هستند تا با شایسته‌گزینی افراد در جایگاه مناسب خود قرار گیرند. البته چالش‌هایی برای شناخت شاخص‌های نخبگی وجود دارد به جهت اینکه برخی ازهای را خیلی سخت می‌توان سنجید که طبیعی است، چون بحث، تفسیر، تحلیل و استدلال و سنجش خاصی نمی‌توان برای آن به کار برد که امید است با تطبیق داده‌ها نتایج مطلوب تری حاصل شود.

در پایان این نشست معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه و مریم خزائی، رئیس حوزه معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه که با حمایت از فعالیت‌های پژوهشی نقش موثری را در تحقق ماموریت‌های تیم پژوهش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ایفا کردند با اهدا لوح سپاس، تقدیر و تجلیل کرد.

انتهای پیام



لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *