اخبار نخبگان

ارسال ۵۷۰ مقاله به دومین همایش ملی قرآن و روانشناسی اسلامی

ارسال ۵۷۰ مقاله به دومین همایش ملی قرآن و روانشناسی اسلامی

دکتر هادی بهرامی احسان دبیر انجمن ایرانی روانشناسی اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به برگزاری اولین دوره همایش ملی «قرآن و روان‌شناسی» در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: طی این چند سال شاهد اتفاقات خوبی در حوزه نظریه پردازی روانشناسی اسلامی بودیم.

دبیر انجمن ایرانی روانشناسی اسلامی با اشاره به برگزاری دومین دوره همایش ملی قرآن و روانشناسی با محوریت «نقش روان‌شناسی و مشاوره با رویکرد اسلامی و قرآن‌محور در جهت‌دهی به دانش آینده» که طی روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه در دانشگاه تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: دکتر فاطمه فیاض، دانشیار گروه روان‌شناسی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)، نایب‌رئیس انجمن روان‌شناسی اسلامی ایران، دبیر علمی همایش بود و سعی شد با بهره مندی از ظرفیت استادان و نخبگان حوزه و دانشگاه، دغدغه رهبر شهید انقلاب اسلامی درباره تحول علوم انسانی محقق شود.

وی با تأکید بر ضرورت حرکت روان‌شناسی اسلامی از نظریه به سمت کاربست و عمل، یادآور شد: روان‌شناسی اسلامی باید در همه حوزه‌ها از مرحله نظریه‌پردازی به سمت عمل حرکت کند و در حوزه‌هایی مانند حکمرانی، هویت نوجوانان و جوانان، کاهش طلاق، افزایش میل به زندگی، ارتقای سلامت روان و امیدآفرینی در جامعه نقش مؤثری داشته باشد.

همه رویکردهای روان‌شناختی بر مبانی فلسفی و فکری استوار هستند

بهرامی احسان با بیان اینکه تحقق این هدف بدون رجوع به مبانی توحیدی در انسان‌شناسی و اتکا به جهان‌بینی توحیدی امکان‌پذیر نیست، خاطرنشان کرد: همه رویکردهای روان‌شناختی بر مبانی فلسفی و فکری استوار هستند و ما نیز منبعی غنی و مستحکم به نام وحی در اختیار داریم که تا زمانی که به آن رجوع نکنیم، نمی‌توانیم مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی را به‌درستی حل کنیم.

دبیر انجمن ایرانی روانشناسی اسلامی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ پایان‌نامه و رساله دکتری به نتیجه رسیده و حدود ۲۵۰ خروجی علمی در قالب کتاب، مقاله و رساله در حوزه روانشناسی اسلامی تولید شده است، اضافه کرد: انجمن روان‌شناسی اسلامی سه سال است که با هدف حمایت از پژوهشگران این حوزه شکل گرفته و از فعالیت‌های پژوهشی با رویکردهای مختلف استقبال می‌کند و تلاش دارد با همراهی حوزه های علمیه و دانشگاه های کشور برای فراگیری روانشناسی اسلامی اقدام کند.

وی با اشاره به ارسال ۵۷۰ مقاله به دومین همایش ملی قرآن و روانشناسی اسلامی، ابراز کرد: بیش از ۳۲۰ مقاله که دارای اعتبار و روایی خوبی هستند پذیرش شدند که این رشد کمی و کیفی نسبت به دوره اول به همت انجمن ایرانی روانشناسی اسلامی محقق شده است.

انتهای پیام. /

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *